flyg 1

 

I NMK flyger vi allt från nybörjarmodeller, konstflyg, segelflyg, oldtimers till skala, FPV och helikopter. Vi flyger med glödstifts-, diesel-, el-, bensin- och jetmotorer. 

Även om de flesta i klubben är "söndagsflygare" och flyger mest för sitt nöjes skull, har ändå några i klubben representerat Sverige i både EM och VM i helikoptertävlingar världen runt.

Ja, frågan är om det finns någon gren inom RC-flyget som inte finns i NMK. Är du intresserad att prova på har NMK utrustning med dubbelkommando. Ingen risk med ett kraschat flygplan!

  

Är du intresserad eller har några frågor? Ta då kontakt med Sektionsledaren, se under Styrelsen.

 

 

  


 

Brandholmen

 

flyg 5

 

flyg 2

 

Nyköpings Modellklubbs Flygsektion har två flygfält. På Brandholmen, i östra banändan av gamla flygfältet, flyger vi från asfalt. Här flyger vi främst helikopter, drönare och mindre modeller då utrymmet är begränsat. Laddmöjlighet finns för elmodeller! 

Intresset för att flyga FPV racer, där man med hjälp av en inbyggd kamera och speciella glasögon manövrerar modellen med vyn att man själv sitter i cockpit, är stort.  
Klubbens bana för FPV racing skapade under 2016-2017 och är ständigt under förändring. Hela banan är skapad med hjälp av naturliga hinder som buskar och vassruggar. Dessutom finns fasta hinder för att öka svårigheten för piloterna.
 
Ta en spännande tur runt banan och upplev fartupplevelsen!

 

  

 

 

 

Så här hittar du hit!

brandholmen 1

Koordinater 58°44'45.8"N 17°3'16.1"E

 

 
  
 
 
 
Lundafältet

 

I maj 2011 invigde vi vårt nya stora gräsfält i Lundaskog, strax söder om Jönåker. Här finns gott om utrymme för de stora modellerna då landningsbanan är nästan 200 meter lång. Fältet och omgivningarna passar också segelflyg som kräver stora ytor, men allt modellflyg är givetvis välkommet här. Vi försöker varje år arrangera minst två träffar då vi bjuder in Sveriges modellklubbar.

 

flyg 4

 

 

 Så här hittar du hit!

lunda 1

 
  Koordinater 58°43'22.2"N 16°43'34.8"E

 

 

 

 


 

 

Bilder från Flygsektionens aktiviteter tagna av klubbens medlemmar: